Hakkında
Nilüfer (Özatalı) Gökçe 1954 yılında Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğretimini Babaeski'de tamamladı.
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap Fars Dilleri ve Edebiyatları bölümünü bitirdi. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Deontoloji ve Tıp Tarihi Anabilim dalında başladığı yüksek lisans eğitiminden, hazırladığı "Osmanlılarda Hekimlik ve Hekimbaşılık Müessesesi"konulu tezi ile mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalında Tıp Tarihi ve Deontoloji doktora dersleri aldı.
T.Ü. Tıp Fakültesi Deontoloji ve Tıp Tarihi Anabilim Dalı'nın kurulmasında ve geliştirilmesinde Dr. Ratip Kazancıgil ile birlikte çalıştı.
T.Ü. Deontoloji ve Tıp Tarihi Anabilim Dalı Dr.Ratip Kazancıgil Kütüphanesi'ni kurdu. T.Ü.Tıp Fakültesi kütüphanesinin kuruluşunda çalıştı.
Sayın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in himayelerinde, Edirne 25-27 Kasım 1995 tarihleri arasında Edirne'de düzenlenen "I.Edime Sarayı Sempozyumu" nda Sempozyum sekreterliği ile, 3-4 Ekim 2001 tarihleri arasında Dr.Rıfat Osman Bey'in anısına düzenlenen "l. Edirne Tıp Tarihi Günleri" de düzenleme kurulu üyeleri arasında görev alarak, Sempozyum sekreterliğini yürüttü.
Edirne Sultan II.Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nin kurulmasında ve 2009 yılında Sağlık Müzesine ek olarak Medrese-i Etibba (Tıp Medresesi)'inde açılan "15.Yüzyılda Osmanlı'da Tıp Eğitimi" bölümünün kuruluşunda çalıştı.
T.Ü. Edirne Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezinde Genel Kurul Üyeliği yaptı.
"Trakya Üniversitesi Türk Eğitim Hayatında Çeyrek Yüzyıl 1982-2007" kitabının hazırlama gurubunda yer aldı.
Türk Tıp Tarihi Kurumu, Türk Kütüphaneciler Derneği, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği üyesi olup, Türk Tıp Tarihi Kurumu'nun yayın organı olan Yeni Tıp Tarihi Araştırmaları dergisinin hakem kurulunda yer almaktadır.
Tıp Tarihi ve Edirne şehir tarihi üzerine de araştırmaları bulunan Nilüfer Gökçe'nin yine Edirne ile ilgili kitapları ve çeşitli dergilerde yayınlanmış çok sayıda makaleleri bulunmaktadır. Evli olup, iki çocuğu ve bir torunu vardır.